Straatfotografie

Donderdag 20 april was Peter Willemse te gast bij ons op de club.
Hij gaf uitleg over Straatfotografie aan de hand van beelden van gerenommeerde fotografen van vroeger tot nu. Het was een inspirerende avond en dat was ook de bedoeling want nu moeten de leden zelf aan de slag! Dus… met camera de straat op!
Later in het seizoen worden deze resultaten dan weer besproken door Peter Willemse.
Foto: Joke van Geest

Fotograaf van het jaar 2022

Op het programma van Dia- en Fotoclub ’s-Gravenzande staat regelmatig een foto van de maand wedstrijd. Leden mogen dan hun afgedrukte foto meenemen die door de
overige leden van de club wordt beoordeeld. Aan het eind van het jaar wordt dan bekeken welke fotograaf de meeste punten heeft verzameld. In 2022 heeft onze secretaris Thea Keijzer de hoogste score behaald. Uit handen van voorzitter Marja ten Kate kreeg zij de troffee uitgereikt tijdens de gezellige nieuwjaarsbijeenkomst. Thea, van harte gefeliciteerd.

Expositie fotoclub DFG

De leden van Dia- en Fotoclub ’s-Gravenzande nodigen u van harte uit voor haar foto-expositie die tot zaterdag 29 oktober wordt gehouden in de bibliotheek te ’s-Gravenzande.
DFG is een vereniging van enthousiaste amateurfotografen die wekelijks, tijdens de clubavonden, elkaars fotowerk bekijken en bespreken. Hierbij wordt een gevarieerd jaarprogramma gevolgd waarin de fotograaf uitgedaagd wordt zijn/haar creativiteit te tonen
en vaardigheden te vergroten. Dit ziet u terug in de tentoongestelde werken.
De clubavonden vinden elke donderdagavond plaats in de ruimte van de bibliotheek.
Lijkt het u leuk eens een avond bij te wonen? Dat kan door het sturen van een e-mail naar de secretaris van DFG: secretaris@fotoclubdfg.nl
Hartelijk dank aan de samenstellers van deze expositie.

Stillevens bij fotoclub DFG

Het was een echte doe avond bij fotoclub DFG. De avond van 14 april stond in het teken van stilleven fotografie. In kleine groepjes werd gewerkt met flitsers, ledlampen, softboxen en reflectoren om maar een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen. Bloemen, beeldjes, jachtattributen, playmobiel van alles werd ingezet om een scene neer te zetten. André Hartensveld had de regie deze avond en stond iedereen met raad en daad bij, evenals Rob van der Voort, die ook voor deze foto’s zorgde. Kortom…een gezellige en boeiende avond.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto van de maand maart

Donderdag 24 maart 2022 was er voor het eerst (na corona) weer een Foto van de maand bij fotoclub DFG. Degenen die een foto hebben laten afdrukken plaatsen hun foto op tafels, de foto’s worden daarna beoordeeld door de aanwezige clubleden en de cijfers worden opgeteld.
De uitslag: Thea Keijzer : 1e plaats met Maasvlakte
Joke van Geest : 2e plaats met De Verbitterde
Berend van der Zanden: 3e plaats met Solleveld

Expositie in de Kreek

De leden van Dia- en Fotoclub ’s-Gravenzande (DFG) nodigen u van harte uit  voor haar foto- expositie die van maandag 28 maart tot en met zondag 8 mei wordt gehouden in verpleeghuis de Kreek te ’s-Gravenzande. DFG is een vereniging van enthousiaste amateurfotografen die wekelijks, tijdens de clubavonden, elkaars fotowerk bekijken en bespreken. Hierbij wordt een gevarieerd jaarprogramma gevolgd waarin de fotograaf uitgedaagd wordt zijn creativiteit te tonen en zijn vaardigheden te vergroten. Dit ziet u terug in de tentoongestelde werken.

De clubavonden vinden elke donderdagavond plaats in de bibliotheek. Lijkt het u leuk eens een avond bij te wonen? Dat kan door het sturen van een e-mail naar de secretaris van DFG: secretaris@fotoclubdfg.nl 

Foto’s: Joke van Geest