Informatie

Even voorstellen: Dia- en Fotoclub ‘s-Gravenzande

DFG is een vereniging van enthousiaste amateurfotografen die wekelijks op de clubavond elkaars fotowerk of audiovisuele producties bekijken en bespreken. Hierbij wordt een gevarieerd jaarprogramma gevolgd waarin de fotografen uitgedaagd worden hun creativiteit te tonen en hun vaardigheden aan te scherpen. Afhankelijk van het thema van de clubavond worden in passe-partout geplaatste afgedrukte foto’s of digitale foto’s, geschikt voor presentatie op een groot projectiescherm met een Full HD beamer, meegebracht. Om de individuele kwaliteiten van de fotograaf te verbeteren is het belangrijk dat het getoonde fotowerk goed besproken wordt. Het bespreken van de meegebrachte werk vind plaats in een goede sfeer met respect voor de fotograaf.

Naast onze maandelijkse onderlinge competitie,  de Foto van de Maand, neemt DFG in clubverband ook deel aan nationale en internationale fotowedstrijden georganiseerd door de Fotobond BNAFV (Bond van Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen) waarbij DFG is aangesloten en de FIAP (Féderation Internationale de l’Art Photographique).

De werkgroep Audio Visueel is onderdeel van DFG en bestaat uit enthousiaste clubleden die met behulp van foto’s en zo nodig aangevuld met video, Audio Visuele producties maken. Regelmatig komen deze leden bij elkaar om de producties te bespreken en om van elkaar te leren. Uitgangspunt is het stilstaande beeld creatief te combineren met
muziek, geluidseffecten en/of met ingesproken tekst, om de beleving van de getoonde beelden te versterken.
De DFG werkgroep Audio Visueel neemt regelmatig deel aan (inter)nationale AV Festivals.

Om onze clubleden te inspireren nodigen we een aantal keren in het jaarprogramma een bekende fotograaf uit om een lezing te geven.

Kennis over fototechniek, digitale fotobewerking en fotoafwerking is ruimschoots bij onze leden aanwezig. Na afloop van de clubavonden is er ruimschoots de tijd om kennis uit te wisselen, adviezen te vragen of afspraken te maken om samen op stap te gaan.

Heeft u plezier in het fotograferen en wilt u deze hobby verder ontwikkelen, kom dan gerust een paar keer vrijblijvend op een clubavond kijken.

Clubavond:    donderdagavond aanvang 20.00 uur
Locatie:            Bibliotheek ’s Gravenzande, Zandeveltplein 26, ’s-Gravenzande
Email:               secretaris@fotoclubdfg.nl

Graag tot ziens!