Jubileum 50 jaar

In zalencentrum De Kiem is zaterdag 12 oktober het 50-jarig jubileum van Dia- en Fotoclub Gravenzande DFG gevierd. Wethouder Vreugdenhil verrichtte de officiële opening met vooraf een mooi verhaal in zijn speech. In de grote zaal konden bezoekers het fotowerk van de leden van DFG bezichtigen en AV series bekijken. Diverse oud-leden waren aanwezig, waaronder Piet Nieuwland en zijn vrouw, die vanuit hun woonplaats in Duitsland waren gekomen om bij dit jubileum te zijn. Namens de Nederlandse Fotobond sprak mevrouw Cora Sens, bestuurslid PR & communicatie, de jubilerende club toe. Tevens waren er presentaties van bekende fotografen. Eerste was Jan Dirk van der Burg, Fotograaf des Vaderlands, die met zijn frisse en humor doorspekte documentaire stijl altijd typisch Nederlandse onderwerpen bij de kop pakt.
Later die dag kreeg Bert Verhoeff het woord. Bert is een gerenommeerd en gelauwerd
fotograaf, die tot 2004 fotojournalist was en sinds die tijd langer lopende projecten maakt (fotoboeken en tentoonstellingen). Hij won gedurende zijn loopbaan diverse prijzen, waaronder de Zilveren Camera en Fotojournalist van het jaar.
Aan het eind van de middag werd de uitslag bekend gemaakt van de smartphone-fotowedstrijd die DFG had uitgeschreven. Het thema van de wedstrijd was “Westland”.
De beste drie makers werden naar voren geroepen en kregen een beloning. Derde is geworden Mariette van Leeuwen, tweede Louise Meevers en de winnaar werd Adri van der Wal, die met een waardebon huiswaarts ging.