Jubileum 50 jaar

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van fotoclub DFG te ’s-Gravenzande zullen de
leden zich op 12 oktober 2019 presenteren in zalencentrum De Kiem.
Om 10.30 uur zal wethouder Vreugdenhil de officiële opening verrichten.
U, uw partner, kinderen, vrienden en bekenden zijn van harte welkom om het fotowerk van
de leden van DFG te komen bezichtigen en AV series te bekijken. De Kiem is geopend van 10.00 tot 18.00. Tevens zullen twee gelauwerde fotografen een presentatie verzorgen over hun werk, te weten Bert Verhoeff en Jan Dirk van der Burg. 

Aanvang van de presentatie van Jan Dirk van der Burg is om 11.30 uur.
Aanvang van de presentatie van Bert Verhoeff is om 14.00 uur.
De toegang is uiteraard gratis.

Bert Verhoeff (1949)  https://www.bertverhoeff.nl/  is een gerenommeerd en gelauwerd
fotograaf, die tot 2004 fotojournalist was en sinds die tijd langer lopende projecten maakt (fotoboeken en tentoonstellingen). Bert won gedurende zijn loopbaan diverse prijzen, waaronder de Zilveren Camera en Fotojournalist van het jaar. Ook heeft Bert de nodige
solotentoonstellingen gehad, onder andere in het Rijksmuseum en de Nieuwe Kerk te
Amsterdam. Verder heeft hij een 16-tal fotoboeken op zijn naam staan. 

Jan Dirk van der Burg (1978) http://www.jandirk.com/  is de huidige Fotograaf des Vaderlands, als opvolger van Robin de Puy. Jan Dirk is een enorm goede ambassadeur voor de fotografie in Nederland met zijn frisse, met humor doorspekte documentaire stijl waarmee hij vrijwel altijd “typisch Nederlandse“ onderwerpen bij de kop pakt. Het bekendste werk van Jan Dirk van der Burg is het fotoboek Olifantenpaadjes (2011), een optimistische aanklacht tegen een landschappelijke misstand en een ode aan de kortste weg van A naar B. Afgelopen zomer maakte hij voor het eerst een theatervoorstelling over zijn werk en de online beeldcultuur -ZIE JE NIET VAAK – uw favoriete fotoshow – die te zien was op De Parade.

Tevens wordt om 17.00 uur de uitslag bekend gemaakt van de fotowedstrijd die DFG heeft uitgeschreven. Het thema van wedstrijd is “Westland”. De beste tien makers die ingezonden hebben, worden op 12 oktober bekend gemaakt.

Graag tot ziens op 12 oktober in De Kiem, Koningin Julianaweg 91, ‘s-Gravenzande

Met vriendelijke groet,
Jubileumcommissie DFG