Alle berichten van Maarten van der Meer

Stillevens bij fotoclub DFG

Het was een echte doe avond bij fotoclub DFG. De avond van 14 april stond in het teken van stilleven fotografie. In kleine groepjes werd gewerkt met flitsers, ledlampen, softboxen en reflectoren om maar een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen. Bloemen, beeldjes, jachtattributen, playmobiel van alles werd ingezet om een scene neer te zetten. André Hartensveld had de regie deze avond en stond iedereen met raad en daad bij, evenals Rob van der Voort, die ook voor deze foto’s zorgde. Kortom…een gezellige en boeiende avond.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto van de maand maart

Donderdag 24 maart 2022 was er voor het eerst (na corona) weer een Foto van de maand bij fotoclub DFG. Degenen die een foto hebben laten afdrukken plaatsen hun foto op tafels, de foto’s worden daarna beoordeeld door de aanwezige clubleden en de cijfers worden opgeteld.
De uitslag: Thea Keijzer : 1e plaats met Maasvlakte
Joke van Geest : 2e plaats met De Verbitterde
Berend van der Zanden: 3e plaats met Solleveld

Expositie in de Kreek

De leden van Dia- en Fotoclub ’s-Gravenzande (DFG) nodigen u van harte uit  voor haar foto- expositie die van maandag 28 maart tot en met zondag 8 mei wordt gehouden in verpleeghuis de Kreek te ’s-Gravenzande. DFG is een vereniging van enthousiaste amateurfotografen die wekelijks, tijdens de clubavonden, elkaars fotowerk bekijken en bespreken. Hierbij wordt een gevarieerd jaarprogramma gevolgd waarin de fotograaf uitgedaagd wordt zijn creativiteit te tonen en zijn vaardigheden te vergroten. Dit ziet u terug in de tentoongestelde werken.

De clubavonden vinden elke donderdagavond plaats in de bibliotheek. Lijkt het u leuk eens een avond bij te wonen? Dat kan door het sturen van een e-mail naar de secretaris van DFG: secretaris@fotoclubdfg.nl 

Foto’s: Joke van Geest

Nieuwe voorzitter DFG

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de fotoclub ’s-Gravenzande is Pieter van der Harst afgetreden als voorzitter en heeft hij de voorzittershamer overgedragen aan Marja ten Kate. Het valt tegenwoordig niet mee om mensen geïnteresseerd te krijgen in een bestuursfunctie en het bestuur en de leden zijn dan ook blij dat Marja het stokje heeft overgenomen.

Marja, veel succes gewenst! Pieter, hartelijk bedankt!

Twee prijswinnende foto’s voor DFG

Het afgelopen jaar heeft voor iedereen in het teken gestaan van de coronapandemie, en dat was ook bij de leden van de fotoclub voel- en zichtbaar; er zijn gewoonweg minder
foto’s gemaakt. Een tijd lang kon de club geen bijeenkomsten houden en dat vond zijn weerslag. Dat neemt niet weg dat de club de belangrijke landelijke clubcompetitie niet aan
haar voorbij wilde laten gaan. Voor de commissie evenementen was er de opgave foto’s te beoordelen, op waarde in te schatten, de inzending in goede banen te leiden en
te verzenden naar de landelijke Fotobond. Op 16 oktober reisde Yvonne Koene namens de fotoclub naar Hoogezand in Groningen voor de bondsuitslag.
Met de totaal behaalde 207 punten is DFG ten opzichte van de maximaal 223 te behalen
punten hoog geëindigd. Dit jaar kan de ’s-Gravenzandse fotoclub zich verheugen met
twee vrouwelijke prijswinnaars. De foto van Ineke Nientied en de foto van Joke van Geest
hebben brons behaald en dat is een felicitatie waard. DFG kan terugkijken op een prima resultaat.

Prijs voor André Hartensveld

Na twee jaar was het weer mogelijk om het AV-festival van het westen te organiseren, op zaterdag 2 oktober in Moerkapelle. Met 44 inzendingen uit België, Zuid Afrika en uiteraard Nederland behaalde de serie Twilight van André Hartensveld in de categorie natuur een eerste plaats. Met dank aan de publieksjury. Hartelijk gefeliciteerd André.

Expositie documentaire fotografie

Op vrijdag 1 februari heeft de officiële opening plaatsgevonden van de expositie ‘Sociaal documentaire fotografie’ in Huis Kinesis aan de Voorstraat 86 in Delft. Deze expositie is het resultaat van een Bondsmentoraat van de Fotobond Nederland, waar Tineke Moor lid van fotoclub DFG, aan heeft deelgenomen. Met haar gevoel voor kleur, detail en compositie heeft zij een boeiende serie weten neer te zetten. Haar werk is uiterst verfijnd te noemen. Liefhebbers van sociaal documentaire fotografie kunnen de expositie bezichtigen tot 20 april 2019. Op www.huiskinesis.nl staan de openingstijden vermeld.Tineke-Moor_Kinesis

Clubfotograaf DFG 2018

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Dia- en Fotoclub ’s-Gravenzande was de aftrap van het gouden jubileumjaar. Deze feestelijke gebeurtenis is geopend met de bekendmaking van de fotograaf van het jaar 2018. In een onderlinge Foto van de maand-competitie is het werk van Ineke Nientied als beste beoordeeld. Ineke beheerst als geen ander de techniek, vaak met lange sluitertijden, van het maken van zijdezachte kustfoto’s en o.a. van melkachtige witte watervallen met machtige rotspartijen. Deze zomer verkent zij met haar camera ”De Morvan” met in haar kielzog een groep cursisten. Tweede in de competitie werd Johan Rimmelzwaan en derde André Hartensveld.
Het werk van de andere leden is overigens zeer uiteenlopend. Van landschap-, portret-, macrofotografie tot stilleven. Abstracte surrealistisch en experimentele fotografie krijgen dit jaar tijdens diverse thema-avonden een breder podium. Op 6 en 7 april 2019 tijdens ’Kom in de kas’ kunnen bezoekers in een expositie ruimte een aantal werken van de leden bewonderen. U bent dan van harte welkom.

20190115_120203(1)

Cheque voor DFG

Eind december mocht Dia- en Fotoclub ‘s-Gravenzande een cheque in ontvangst nemen uit handen van Richard Verbeek van Fonds Westland. De ‘s-Gravenzandse fotoclub bestaat in 2019 50 jaar. Gedurende het hele jaar zijn er verschillende activiteiten en daarvoor is een extra gift meer dan welkom. DFG neemt o.a. deel aan “Kom in de Kas”. Op de jubileumdag, 12 oktober, wordt in “De Kiem” een expositie van fotowerk van haar leden gehouden. Tijdens de expositie worden lezingen gehouden door twee bekende Nederlandse fotografen. Op verschillende andere dagen worden workshops gehouden.
Iedereen die geïnteresseerd is in fotografie, is welkom met vragen over, en voorbeelden van eigen werk. De leden van DFG zijn dan op die dagen bereid jouw werk te bespreken.

IMG_7794

Voorzitter Pieter van der Harst (links) ontving van Richard Verbeek de cheque van Fonds Westland

Fotograaf van het jaar 2017

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst 2018 is de bekendmaking geweest van de fotograaf van het jaar 2017. Voorzitter Pieter van der Harst mocht de troffee uitreiken aan Ineke Nientied, die het beste wist te presteren.
De tweede plaats is voor Gaston Corbeau en de derde plaats voor Tineke Moor.
Ineke, Gaston en Tineke, gefeliciteerd.
Alle deelnemers bedankt voor jullie inzet, nieuwe kansen in 2018.2017 winnaars 2017 winnaars1