Alle berichten van Ineke Nientied

Clubfotograaf van het jaar 2019

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Dia- en Fotoclub ’s-Gravenzande was de bekendmaking van de fotograaf van het jaar 2019. In een onderlinge Foto van de maand-competitie is het werk van Paul van Gaalen als beste beoordeeld. Het werkt van Paul is creatief en hij verrast ons iedere keer weer met zijn werk. Nadat hij ook de Westland Cup 2019 won, werd hij ook winnaar van de club voor 2019, een mooie prestatie. Tweede in de competitie werd Johan Rimmelzwaan en derde Gaston Corbeau.

Fotoclub ‘s-Gravenzande (DFG) winnaar Westland cup

Paul van Gaalen is met zijn foto ‘Oefening’ winnaar geworden van de Westland cup 2019, een onderlinge fotowedstrijd tussen de drie Westlandse fotoclubs.
Rob te Mebel van Fotoclub Maasland werd tweede met zijn foto ‘Stilleven’. Ben van Elswijk van de Naaldwijkse fotocub WAFV is met zijn foto ‘Notenkraker’ derde geworden.
De winnende foto is een samengestelde foto gemaakt in museum Voorlinden. Paul vindt het een uitdaging om zijn foto’s zo te bewerken totdat er een boeiend beeld ontstaat. Ook op deze foto zijn verschillende fotobewerkingen toegepast.

De prijsuitreiking vond dit keer plaats bij Fotoclub Maasland. Helaas kon Paul daarbij niet aanwezig zijn en heeft voorzitter Pieter van der Harst de beker uitgereikt op de wekelijkse clubavond van de fotoclub.

Op de foto voorzitter Pieter van der Harst en Paul van Gaalen (rechts)

..

Maak met je smartphone een mooie foto van of over het Westland. Misschien wordt jij dan wel de winnaar en ontvang je een waardebon van € 100,-  en een uitnodiging voor deelname aan een workshop/lezing over fotograferen met je mobiel!

* Deelnamevoorwaarden:

* iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen, behalve professionele fotografen en leden van DFG * maximaal 2 foto’s in Jpeg formaat * mail je foto’s via we-transfer naar ypkoene@kpnmail.nl  onder vermelding van  “Westland 2019” * uiterste inzend datum 1 augustus 2019 * een jury zal de inzendingen beoordelen en 10 foto’s selecteren * tijdens ons jubileum-event op 12 oktober a.s. zal de winnaar bekend worden gemaakt * tevens zullen alle genomineerden worden uitgenodigd voor een lezing/workshop over fotograferen met de smartphone * de inzender van de winnende foto ontvangt een waardebon van 100 euro * DFG en Kom in de Kas mogen de foto’s gebruiken in het kader van deze wedstrijd met naamsvermelding * inzender geeft aan de maker te zijn van de foto * DFG behoudt zich het recht voor foto’s uit te sluiten van deelname wegens bezwaarlijke of ongepaste inhoud * inzender dient rekening te houden met het privacy regelement conform de AVG * derden hebben niet het recht foto’s te verhandelen  en/of voor financiële doeleinden te gebruiken * DFG aanvaardt op geen enkele wijze enige aansprakelijkheid voor het wederrechtelijk insturen van foto’s waarop auteursrecht van derden rust * discussie over de uitslag is niet mogelijk.

DFG zoekt nieuwe leden

Heeft u ook wel eens, bij het zien van een foto, de gedachte had ik die foto maar gemaakt?

Dit overkomt iedere amateurfotograaf. ‘Dat is een kwestie van zien’ wordt er dan gezegd.

De één ziet het, de ander niet. Toch kun je dit jezelf aanleren door veel naar het werk van andere fotografen te kijken. Het is niets anders dan veel kilometers maken.

DFG fotoclub ‘s-Gravenzande bestaat uit enthousiaste amateurfotografen die wekelijks werk van elkaar zien en bespreken. Voor jou de ideale club om die kilometers te maken. Door zelf foto’s in te zenden en deze te laten bespreken ga je beter fotograferen!

DFG is op zoek naar een mooie mix qua leeftijd en interesses want fotografie neemt andere vormen aan. Smartphones worden steeds meer ingezet en digitaal gaan levert nieuwe mogelijkheden op.

Er komt meer aandacht voor audiovisueel. Hot is een mix maken van stilstaande- en bewegende

beelden. Enkele leden zijn al actief op dit gebied.

Nieuwsgierig geworden? DFG bestaat 50 jaar en is nog steeds springlevend. Je kunt op 6 en 7 april een expositie van ons bezoeken tijdens ‘Kom in de kas’ te Maasland.

Bezoek vrijblijvend onze clubavond om te ervaren of het iets is voor jou.

Graag tot ziens!

Clubavond:    donderdagavond aanvang 20.00 uur
Locatie:          Bibliotheek ’s-Gravenzande, Zandeveltplein 26,

                        (achter-ingang Zandeveltweg)
Email:             secretaris@fotoclubdfg.nl

Website:            www.fotoclubdfg.nl