Categorie archief: Geen categorie

Expositie documentaire fotografie

Op vrijdag 1 februari heeft de officiële opening plaatsgevonden van de expositie ‘Sociaal documentaire fotografie’ in Huis Kinesis aan de Voorstraat 86 in Delft. Deze expositie is het resultaat van een Bondsmentoraat van de Fotobond Nederland, waar Tineke Moor lid van fotoclub DFG, aan heeft deelgenomen. Met haar gevoel voor kleur, detail en compositie heeft zij een boeiende serie weten neer te zetten. Haar werk is uiterst verfijnd te noemen. Liefhebbers van sociaal documentaire fotografie kunnen de expositie bezichtigen tot 20 april 2019. Op www.huiskinesis.nl staan de openingstijden vermeld.Tineke-Moor_Kinesis

Clubfotograaf DFG 2018

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Dia- en Fotoclub ’s-Gravenzande was de aftrap van het gouden jubileumjaar. Deze feestelijke gebeurtenis is geopend met de bekendmaking van de fotograaf van het jaar 2018. In een onderlinge Foto van de maand-competitie is het werk van Ineke Nientied als beste beoordeeld. Ineke beheerst als geen ander de techniek, vaak met lange sluitertijden, van het maken van zijdezachte kustfoto’s en o.a. van melkachtige witte watervallen met machtige rotspartijen. Deze zomer verkent zij met haar camera ”De Morvan” met in haar kielzog een groep cursisten. Tweede in de competitie werd Johan Rimmelzwaan en derde André Hartensveld.
Het werk van de andere leden is overigens zeer uiteenlopend. Van landschap-, portret-, macrofotografie tot stilleven. Abstracte surrealistisch en experimentele fotografie krijgen dit jaar tijdens diverse thema-avonden een breder podium. Op 6 en 7 april 2019 tijdens ’Kom in de kas’ kunnen bezoekers in een expositie ruimte een aantal werken van de leden bewonderen. U bent dan van harte welkom.

20190115_120203(1)

Cheque voor DFG

Eind december mocht Dia- en Fotoclub ‘s-Gravenzande een cheque in ontvangst nemen uit handen van Richard Verbeek van Fonds Westland. De ‘s-Gravenzandse fotoclub bestaat in 2019 50 jaar. Gedurende het hele jaar zijn er verschillende activiteiten en daarvoor is een extra gift meer dan welkom. DFG neemt o.a. deel aan “Kom in de Kas”. Op de jubileumdag, 12 oktober, wordt in “De Kiem” een expositie van fotowerk van haar leden gehouden. Tijdens de expositie worden lezingen gehouden door twee bekende Nederlandse fotografen. Op verschillende andere dagen worden workshops gehouden.
Iedereen die geïnteresseerd is in fotografie, is welkom met vragen over, en voorbeelden van eigen werk. De leden van DFG zijn dan op die dagen bereid jouw werk te bespreken.

IMG_7794

Voorzitter Pieter van der Harst (links) ontving van Richard Verbeek de cheque van Fonds Westland

Fotograaf van het jaar 2017

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst 2018 is de bekendmaking geweest van de fotograaf van het jaar 2017. Voorzitter Pieter van der Harst mocht de troffee uitreiken aan Ineke Nientied, die het beste wist te presteren.
De tweede plaats is voor Gaston Corbeau en de derde plaats voor Tineke Moor.
Ineke, Gaston en Tineke, gefeliciteerd.
Alle deelnemers bedankt voor jullie inzet, nieuwe kansen in 2018.2017 winnaars 2017 winnaars1

Kunst in de Kreek, Expositie Berend van der Zanden, 28 maart tot 7 mei

Als tiener heb ik van mijn vader geleerd te fotograferen met zijn oude mechanische spiegelreflexcamera en losse belichtingsmeter. Tijdens onze vakanties werden er vele rolletjes film volgeschoten. Het resultaat na ontwikkelen en afdrukken was op z’n zachtst uitgedrukt “wisselend” maar ik werd altijd aangemoedigd.

Vele jaren later kreeg ik een autofocus spiegelreflexcamera cadeau van mijn vrouw om onze vakanties en gezinsleven vast te leggen. Fotograferend op diapositief film was ik blij verrast door het resultaat en vanaf dat moment heb ik fotografie herontdekt.

Door het lezen van boeken en het internet af te speuren probeerde ik me alle fotografische kennis eigen te maken maar het meeste leer je als je hierover met gelijkgestemde geesten kan sparren.

Bij Dia- en Fotoclub ’s-Gravenzande vond ik deze uitdaging en hier heb ik echt een enorme ontwikkeling doorgemaakt door het ontvangen van opbouwende kritiek, onderlinge uitdaging en door mee te doen aan landelijke en internationale fotowedstrijden.

Nu fotografeer ik eigenlijk alles wat mij verwonderd. Hierin staat eigenlijk altijd de invloed van de mens centraal. Deze invloed zorgt voor een continue verandering waardoor foto’s unieke documenten worden van plaats en tijd.

Fotografie geeft mij veel voldoening door de reis naar het onbekende, toevallige gebeurtenissen en ontmoetingen, het moment dat ik de foto maak, het selectieproces, door bewerking de foto boven de rest uit laten stijgen en de presentatie van het uiteindelijke resultaat.

 

Berend van der Zanden fotograaf van het jaar 2015-2016

Berendfotograaf

Tijdens de nieuwjaarsviering 2017 is de bekendmaking geweest van de fotograaf van het jaar 2015-2016. Winnaar is Berend van der Zanden.
De tweede plaats is voor Ineke Nientied en de derde plaats voor Jovan Bratu.
Proficiat Berend, Ineke en Jovan!
Georgina, dank je wel voor het tellen en bijhouden van de resultaten.
Alle deelnemers bedankt voor jullie inzet, vanaf september 2016 zijn er weer nieuwe kansen.

Westland trofee voor DFG

Donderdag 10 november was de prijsuitreiking van de Westland trofee bij DFG in de fotozaal van de bibliotheek. Ondanks het slechte weer waren er toch nog redelijk wat bezoekers/gasten van onze buren-fotoclubs uit Naaldwijk en Maasland gekomen. Marcel Batist van de WAFV (Naaldwijk) gaf aan het begin van de avond een toelichting over de puntentelling, waarbij hij vertelde dat er soms doorgeteld diende te worden tot 2 cijfers achter de komma, zo dicht bij elkaar lag het in sommige gevallen. Johan Rimmelzwaan praatte deze avond netjes aan elkaar en afgevaardigden van de 3 fotoclubs (namens DFG Jan Bonsing) gaven steeds hun commentaar op de ingeleverde foto’s. Uiteindelijk is de uitslag van de Westland trofee 2016 als volgt geworden:

1. De anemoon – Ineke Nientied – DFG ‘s-Gravenzande

2. Puur natuur – Linda Manzaneque – WAFV Naaldwijk
3. In gedachten – Rob te Mebel – FM Maasland
Omdat Ineke op de 10e november niet aanwezig kon zijn, heeft voorzitter Yves Corbeau afgelopen donderdag de trofee uitgereikt aan Ineke.
Ineke, hartelijk gefeliciteerd met deze mooie prijs.

westlandcup2016_2441