Alle berichten van Maarten van der Meer

Fotograaf van het jaar 2017

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst 2018 is de bekendmaking geweest van de fotograaf van het jaar 2017. Voorzitter Pieter van der Harst mocht de troffee uitreiken aan Ineke Nientied, die het beste wist te presteren.
De tweede plaats is voor Gaston Corbeau en de derde plaats voor Tineke Moor.
Ineke, Gaston en Tineke, gefeliciteerd.
Alle deelnemers bedankt voor jullie inzet, nieuwe kansen in 2018.2017 winnaars 2017 winnaars1

Westland trofee voor DFG

Donderdag 10 november was de prijsuitreiking van de Westland trofee bij DFG in de fotozaal van de bibliotheek. Ondanks het slechte weer waren er toch nog redelijk wat bezoekers/gasten van onze buren-fotoclubs uit Naaldwijk en Maasland gekomen. Marcel Batist van de WAFV (Naaldwijk) gaf aan het begin van de avond een toelichting over de puntentelling, waarbij hij vertelde dat er soms doorgeteld diende te worden tot 2 cijfers achter de komma, zo dicht bij elkaar lag het in sommige gevallen. Johan Rimmelzwaan praatte deze avond netjes aan elkaar en afgevaardigden van de 3 fotoclubs (namens DFG Jan Bonsing) gaven steeds hun commentaar op de ingeleverde foto’s. Uiteindelijk is de uitslag van de Westland trofee 2016 als volgt geworden:

1. De anemoon – Ineke Nientied – DFG ‘s-Gravenzande

2. Puur natuur – Linda Manzaneque – WAFV Naaldwijk
3. In gedachten – Rob te Mebel – FM Maasland
Omdat Ineke op de 10e november niet aanwezig kon zijn, heeft voorzitter Yves Corbeau afgelopen donderdag de trofee uitgereikt aan Ineke.
Ineke, hartelijk gefeliciteerd met deze mooie prijs.

westlandcup2016_2441

Expositie Ineke in de Kreek

Ineke Nientied fotografeert graag flora, fauna en landschappen, zoals wij weten. Dat brengt haar buiten in de natuur. Buiten is een bron van inspiratie. Als fotograaf moet je wat verder gaan dan de gewone wandelaar. Zij ligt regelmatig plat op haar buik om een paddenstoeltje of bloemetje te fotograferen en kan met veel geduld wachten op een mooie vlinder of vogel. Of zoeken naar een mooi landschap en het fotograferen op het juiste moment, met het juiste licht. Het strand en mooie luchten vind zij een fijne plek om te fotograferen, vooral in de winter als het strand bijna leeg is. Als fotograaf is zij ook breder georiënteerd en doet ook portret, urbex (vervallen en verlaten gebouwen) en straatfotografie. Verschillende van haar foto´s zijn afgedrukt in tijdschriften en ook in een boek van het Hollandse landschap voor buitenlanders. In de Kreek laat zij tot 19 juni wat van haar landschap- en macrofoto’s zien.

Foto-expositie Tineke Moor

Vele clubleden/bezoekers zijn al bij de opening van de expositie geweest, waar het gezellig druk was en waar Tineke veel positieve reacties heeft ontvangen. Maar voor wie nog niet geweest is, tot en met zaterdag 9 april is de foto-expositie Mosq te bezichtigen in 'Huis Kinesis', Voorstraat 86 te Delft.
Daarbij zijn bijzondere fotobeelden van Bianca van Soest, Therese Obers, Yolande Querens en Tineke Moor te zien. De titel van Tineke's foto's is Westlandse juweeltjes, 'Created by Time'.
De openingstijden van de expositie in Delft zijn vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.00-17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie kunt u vinden op www.huiskinesis.nlmosq2-900px

AV-ers in de prijzen

Zondag 22 november werd de finale vertoond van het tweejaarlijkse “BENELUX salon Digirama 2015″ in het Belgische Kapelle.
Van de 47 inzendingen werden er 15 vertoond. Uit deze genomineerde series konden 10 prijzen verdeeld worden. De andere vijf waren acceptaties die zich onderscheidde door hun bijzondere karakter.

De serie “MONTE CASSINO” van Jan van de Schans werd bekroond met de “Minister Sven Katz prijs”. (Sven Katz is minister van cultuur) waarnaar de prijs vernoemd is).

De serie “POMPEII” van André Hartensveld werd bekroond met “Oorkonde KAFV”. (KAVF staat voor de Koninklijke Antwerpse Verbroedering van Fotokringen).

Fotograaf van het jaar

Tijdens de laatste clubavond voor de zomervakantie is de bekendmaking geweest van de fotograaf van het jaar 2014-2015. Winnares is Ineke Nientied.
De tweede plaats is voor Georgina de Bode en Piet Campfens is derde geworden.
Proficiat Ineke, Georgina en Piet! Helaas kon Ineke niet aanwezig zijn op die avond, er wordt later nog aandacht aan besteed.
Georgina, dank je wel voor het tellen en bijhouden van de resultaten.
Alle deelnemers bedankt voor jullie inzet, vanaf september weer nieuwe kansen.

DFG behaalt de negende plaats bij de Bondsfotowedstrijd 2015

De Bondsfotowedstrijd is een landelijke wedstrijd voor fotoclubs, georganiseerd door de overkoepelende Fotobond. Er deden 189 clubs uit het hele land mee. Met een negende plaats heeft onze fotoclub  een uitstekend resultaat gehaald in deze editie van de Bondsfotowedstrijd!

Persoonlijke Successen zijn er voor Tineke Moor (Zilver) en Wim Ernst (Brons)

Tiineke Moor- Zilver BFW 2015

Wim Ernst- Brons BFW 2015
Wim Ernst- Brons BFW 2015

 

De foto’s met een sticker en de foto’s van de topclubs kun je hier bekijken.
De uitslagen per foto kun je hier bekijken gesorteerd op puntenaantal.
De uitslagen per foto kun je hier bekijken gesorteerd op lidnummer.
De uitslagen per club kun je hier bekijken in PDF formaat.